Educative

Dezvoltarea copilului: 7 jucării educative utile

Dezvoltarea copilului prin joaca a fost dovedita cea mai eficienta metoda de deprecia abilitati noi. Joaca a reprezentat pentru majoritatea dintre noi, adulții, modul în care nu numai că ne petreceam timpul în copilărie, dar și modalitatea prin care descopeream cum funcționează lumea înconjurătoare. De aceea, ne amintim atât de duios de acele momente în care alergam fără să obosim cât era ziua de lungă sau când stăteam în casă lângă foc și ne jucam ore în șir fără să ne plictisim. Părinții sunt cei care este bine să înțeleagă încă dinaintea venirii copilului pe lume, cât de importante sunt joaca și jocul pentru micuțul lor și astfel să îi cumpere jucăriile adecvate.

Poate nu știai, dar jucăriile din lemn au fost create acum 100 de ani de către Maria Montessori, cea care a făcut celebru acest nume. Piața jucăriilor este extrem de diversă și include o mulțime de jucării nu doar fun, dar și educative, despre care vom vorbi în acest articol. Jucăriile educative sunt cele care îl ajută pe cel mic să își dezvolte inteligența, creativitatea, simțul artistic sau motricitatea. Vom discuta despre 7 jucării educative utile în creșterea și dezvoltarea copilului tău. Descoperă mai jos care sunt acestea!

7 jucării educative utile în creșterea și dezvoltarea copilului tău

Alfabetar din Lemn cu Abac și Tablă Magnetică – acest joc educativ este cel prin intermediul căruia cel mic va învăța mai rapid literele și va înțelege cum se calculează cu ajutorul abacului. Bineînțeles, la început va trebui să îi explici cum se pronunță fiecare literă și cum funcționează abacul, obiectul folosit încă de pe vremea egiptenilor.

Ceas din Lemn cu Forme Geometrice – această jucărie este cea cu ajutorul căreia copilul tău va învăța formele geometrice, cum se citește ceasul și își va dezvolta motricitatea.

Centru Activități din Lemn Multifuncțional Winding Beads Pastel – această jucărie este la fel de interactivă precum precedenta. Prin intermediul componentelor sale din lemn cel mic își va dezvolta motricitatea și imaginația.

Joc de Îndemânare 3 în 1 Pearl Fishing – acest joc este unul care îl va ajuta pe cel mic să devină din ce în ce mai îndemânatic și mai perspicace. Tot ce trebuie să facă este să folosească o linguriță sau cele două bețe pentru a introduce bilele colorate în locașurile special destinate.

Joc din lemn de memorie cu asocieri și potriviri – acest joc este unul care testează și ajută memoria copilului să învețe, rețină și mai ales, să asocieze imaginile cu anumite cuvinte.

Joc educativ cu puzzle cu litere și formare de cuvinte – acest joc este destinat copiilor care se apropie de momentul grădiniței și învață diverse litere, dar și cum să formeze cuvinte.

Joc echilibru din lemn Jenga Animale – acest joc este unul care îl ajută pe cel mic să învețe cum să țină anumite piese din lemn în echilibru. Astfel își va dezvolta motricitatea, îndemânarea și dexteritatea fină.

Fiecare joc are scopul de a-l ajuta pe micuț să învețe un anumit lucru sau să-și dezvolte o anumită abilitate, iar părinții sunt cei care vor trebui să îl supravegheze pe cel mic și să-i explice ce reprezintă fiecare literă, cifră, formă geometrică și ce anume ar trebui să facă în acel joc.

Descoperă mai multe jucării educative aici!

2 thoughts on “Dezvoltarea copilului: 7 jucării educative utile

  1. Ionita Madalina spune:

    Foarte interesante cum le-ar putea procura?

  2. Ionita Madalina spune:

    Mar interesa sa cumpăr aceste jocuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *